Yükleniyor

Lor Peynirli Tatlı

Malzemeler:

- 500 ml süt

- 125 gr tereyağı

- 150 gr un

- 150 gr irmik

- 500 gr taze tuzsuz lor peyniri

- 15 gr kabartma tozu

- 300 gr pastörize lick bütün yumurta

 

Yapılışı:

 

- Süt ve tereyağı kaynatılır

- Yumurta telle çırpılır ve lor eklenir.

- Kabartma tozu yumurtalı karışıma eklenir.

- Un ve irmik harmanlanır.

- Un ve irmik süte eklenir.

- Ocakta pişirilir ve mikserde soğutulur.

- Lorlu karışım eklenir.

- Sıkma torbasıyla tepsiye sıkılır ve 150 derecede pişirilir.

- Eşit ölçüde hazırlanmış olan şurup dökülür ve servis edilir.


Sosyal Medya'da Paylaş

Diğer Tarifler